Aantrekken van nieuwe investeerders voor Indonesië

Investeringsmogelijkheden

Aantrekken van nieuwe investeerders voor Indonesië

Hoge marges, een grote markt met een lage bankpenetratie en een gezonde economische groei zijn belangrijke redenen waarom Indonesië wordt beschouwd als een van de meest aantrekkelijke markten voor financiële instellingen in Zuidoost-Azië.

Moody’s heeft onlangs zijn vooruitzichten voor het Indonesische banksysteem van stabiel naar positief bijgesteld, omdat het verbeteringen zag in de operationele omgeving van het land, de kwaliteit van de activa en de kredietwaardigheid van de overheid.

Kartika Wirjoatmodjo, president-directeur en CEO van Bank Mandiri, zei eerder deze maand tijdens een CNBC-panel dat hij de marges of winstgevendheid niet snel ziet afnemen omdat “de toegang tot financiering nog steeds beperkt is en als alle banken snel zouden groeien, zal het minstens vijf jaar duren voordat de markt convergeert.”

Hoewel Wirjoatmodjo vertrouwen had, vormen macro-economische en kredietrisico’s nog steeds een bedreiging voor de sector, zo blijkt uit PwC’s 2017 Indonesian Banking Survey.

Fauzi Ichsan, CEO van Indonesian Deposit Insurance Company, zei echter dat de risico’s “eigenlijk aan het dalen zijn” en hij schreef het toe aan de gezonde economische groei van het land en de stabiliteit van de grondstoffenprijzen.

Ichsan voegde eraan toe dat hij de recente investment-grade rating voor Indonesië van S&P global ratings als een belangrijke blijk van vertrouwen beschouwt.

De Indonesische banksector mag dan een van de meest winstgevende in Zuidoost-Azië zijn, er zijn ook heel wat uitdagingen: het ontbreken van een kredietbureau, het grote aantal banken in Indonesië en de opkomst van financiële technologiebedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *