Investeren in toerisme: De regering van Indonesië

Investeringsmogelijkheden

Investeren in toerisme: De regering van Indonesië

Tourism in Indonesia
Spread the love

De Indonesische regering heeft naar verluidt IDR72 miljard (US$5,2 miljoen) uitgetrokken voor influencers, als onderdeel van een stimuleringsprogramma om de toerisme-industrie van het land te stimuleren temidden van de internationale uitbraak van het coronavirus die steeds meer de vrees voor een wereldwijde pandemie aanwakkert.

Ja, dat lees je goed, mensen. We kunnen de kracht van influencers niet afwijzen, zelfs niet tijdens een wereldwijde gezondheidscrisis, zoals blijkt uit dit forse budget dat speciaal voor hen is gereserveerd – althans hier in Indonesië.

Het is met name een deel van een extra IDR298,5 miljard (US $ 21,5 miljoen) toegewezen voor een heel programma om de toeristische industrie van het land overeind te houden, dat ook stimuleringsmaatregelen voor luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus, promotie-activiteiten en het sponsoren van kennismakingsreizen omvat, volgens een verklaring van het Ministerie van Toerisme.

Vorige week schatte de Bali Tourism Board dat Bali, waar het toerisme een belangrijk deel van de regionale economie uitmaakt, IDR1 biljoen (US$73 miljoen) per maand zou kunnen verliezen, na het tijdelijke verbod op vluchten van en naar het vasteland van China en de daaropvolgende annuleringen van hotelboekingen op Bali, die rond de 40.000 liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *