Het watervraagstuk in Indonesië

Investeringsmogelijkheden

Het watervraagstuk in Indonesië

Water Question in Indonesia
Spread the love


eyesonindonesia.com

Amsterdam, 29 juni 2022 – Indonesië heeft zeven nieuwe watervoorzienings- en afvalwater zuiveringsprojecten aangekondigd ter waarde van in totaal $ 1,9 miljard en kan aanzienlijke exportmogelijkheden bieden voor verschillende bedrijven in Europa. 

Indonesië heeft een bevolking van meer dan 268 miljoen mensen, maar de meerderheid heeft geen toegang leidingwater en zijn afhankelijk van rivierwater of flessenwater. 

Voor de 20% van de bevolking die een wateraansluiting heeft, is de kwaliteit van de gemeentelijke watervoorziening laag en wordt het drinken van kraanwater afgeraden. 

Bijna 28 miljoen Indonesiërs hebben geen veilig water. 

Het nationale ontwikkelingsplan op middellange termijn stelt het verheven doel om 100% universele toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen te bereiken – een stijging van respectievelijk 72,04% en 76,92% in 2017. 

Watervoorziening en afvalwaterbehandelingsprojecten in 2020 Lijst van geplande prioritaire externe leningen: 

1) De ontwikkeling van een regionaal watervoorzieningssysteem in Wosusokas (budget van US $ 133 miljoen). Waterverwerkingsinstallatie met een waterafvoercapaciteit van 750 liter per seconde, een 73.800 hoofddistributienet en 60.000 eenheden huisaansluitingen (240.000 mensen) die diensten kunnen leveren die voldoen aan de vier principes van kwaliteit, kwantiteit, continuïteit en betaalbaarheid.

2) Regency Settlement Infrastructure Development (budget US $ 105 miljoen). Aanleg van ontwikkeling van groene infrastructuur in peri-stedelijk gebied, inclusief watervoorziening, afvalwater, vast afval, wegdrainage en componenten van de groene gordel. 

3) Bouwproject Jenelata Dam in de provincie Zuid-Sulawesi (budget van $ 300 miljoen). 

Voor de irrigatie van een gebied van 24.000 hectare, voor het verminderen van de afvoer van overstromingen, voor de levering van ruw water en voor het opwekken van 10,9 MW elektriciteit. 

4) Riam Kiwa Multifunctioneel Dambouwproject in de provincie Zuid-Kalimantan (budget US $ 250 miljoen). Voor irrigatie van een gebied van 1800 hectare, om de afvoer van overstromingen te verminderen, om te voorzien in een toevoer van ruw water en om 0,92 MW elektriciteit op te wekken.

5) Lambakan Dam Project in de provincie Oost-Kalimantan (budget van $ 547 miljoen). Voor irrigatie van een gebied van 23.000 hectare, om de afvoer van overstromingen te verminderen, om te voorzien in een toevoer van ruw water en om 19,44 MW aan elektriciteit op te wekken.

6) Pelosika Multifunctioneel Dambouwproject in de provincie Zuidoost-Sulawesi (US $ 352 miljoen). Voor irrigatie van een gebied van 22.764 hectare, om de afvoer van overstromingen te verminderen, om te voorzien in een toevoer van ruw water en om 20 MW elektriciteit te genereren.

7) Karian Dam-Serpong-watertransportsysteem in de provincie Jakarta en Banten (budget van 257 miljoen VS). Voor de levering van ruw water en leidingwaterservice in gebieden die 4 miljoen inwoners bedienen en 800.000 nieuwe verbindingen tot stand brengen. Bovendien. In het Public Private Partnership Book 2019 van het Indonesische Ministerie van Nationale Ontwikkelingsplanning staan veel waterinfrastructuurprojecten vermeld. 

Het PPP-boek wordt gewoonlijk eens in de 1-2 jaar bijgewerkt: 

1. Drinkwater ontwikkelingsprogramma ($ 696,3 miljoen) 

2. Ontwikkeling van een programma voor afvalwaterbeheer ($ 3.557,8 miljoen)

– a. Community Based Sanitation Program (SANIMAS)b. Jakarta Rioleringsproject – Zones 1 & 6c. Ontwikkeling van rioolwaterzuiveringsinstallaties in prioritaire gebiedend. Ontwikkeling van rioleringen in Indonesië. Opschaling van afvalwaterbeheer- en behandelingssysteem in Balif. Optimalisatie van afvalwaterzuivering in Bandung

3. Ontwikkeling en beheer van irrigatieprogramma ($ 1.368,9 miljoen)

4. Levering en beheer van bulkwatervoorzieningsprogramma ($ 621,9 miljoen)

5. Dam-ontwikkelingsprogramma ($ 1.964,9 miljoen)

6. Programma voor beperking van watergevaren ($ 874,2 miljoen) 

7. Beheer van infrastructuurprogramma voor waterbronnen ($ 400,0 miljoen) 

De grootste beurs voor de sector water, afvalwater en recyclingtechnologie in Indonesië is de IndoWater Trade Show in het Jakarta Convention Center. 

Hier zoeken watervoorzienings- en rioleringsbedrijven, consultants, aannemers, professionals op het gebied van afvalwaterzuivering en besluitvormers naar kosteneffectieve oplossingen en technologie en bouwen ze waardevolle partnerschappen op. 

Een andere plaats om naar partners te zoeken is de Indonesia Water Supply Association (PERPAMSI), die bestaande uit 425 waternutsbedrijven, waaronder 383 lokale gemeentelijke waternutsbedrijven (PDAM). PERPAMSI richt zich op het verbeteren van de prestaties van leden en het verbinden van zakelijke spelers om deel te nemen aan de ontwikkeling van waterdiensten.

eyesonindonesia.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *