Indonesië getroffen door beschuldigingen van wedstrijdvervalsing in bronzen medaillewedstrijd tegen Vietnam

Investeringsmogelijkheden

Indonesië getroffen door beschuldigingen van wedstrijdvervalsing in bronzen medaillewedstrijd tegen Vietnam

Spread the love

Er zijn beschuldigingen van wedstrijdvervalsing geuit tijdens de bronzen medaillewedstrijd tussen Indonesië en Vietnam op de 28e Zuidoost-Aziatische Spelen in Singapore op 15 juni, de jongste klap voor het Indonesische voetbal na een FIFA-verbod. De rechtsbijstandsinstelling van Jakarta heeft een telefoonopname onthuld die de beschuldigingen van wedstrijdvervalsing zou hebben bewezen met een klokkenluider, geïdentificeerd met de initialen BS, die deel uitmaakte van een ondergrondse gokbende die actief was in Indonesië, Singapore en Maleisië, meldde Coconuts Jakarta. Op zondag 14 juni nam BS contact op met Das, een Maleisische wedstrijdvervalser, om te vragen of de wedstrijd tussen Indonesië en Vietnam op de SEA Games werd gemanipuleerd.

Das antwoordde dat Indonesië met meer dan 4 doelpunten verschil zou verliezen. De volgende dag leidde Vietnam met 4-0 voor de rust en won de wedstrijd met 5-0. De Indonesische voetbalbond (PSSI) heeft de beschuldigingen van de hand gewezen. De voorzitter van de bond, La Nyalla Mattalitti, verklaarde dat “deze beschuldiging op niets anders dan opnames berust” en dat de 5-0 nederlagen van Indonesië tegen Thailand in de halve finales en Vietnam te wijten waren aan “kwaliteitsverschillen”. “Er is geen sprake van matchfixing zoals wordt beschuldigd,” zei hij op zijn Twitter-account @LaNyallaMM1. “De PSSI zal juridische stappen ondernemen tegen dergelijke laster.” Het is het laatste incident dat het Indonesische voetbal treft, nadat de FIFA het land verbood van alle door de FIFA gesanctioneerde competities nadat de regering zich bemoeide met het runnen van de lokale voetbalbond.

Het verbod gold niet voor de SEA Games. Het Indonesische ministerie van Sport en Jeugd heeft ook een overgangsteam opgericht om de PSSI, die al lang van corruptie en wedstrijdvervalsing wordt verdacht, te hervormen. Said Imam Prasodjo, een voormalig lid van het door de regering aangestelde team, werd door Today Online geciteerd:

Hoe kunnen we winnen van Singapore en afgeslacht worden door Vietnam en Thailand? Deze zaak moet grondig worden onderzocht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *