De nieuwe hoofdstad van Indonesië: 1.200 kilometer van Jakarta

Investeringsmogelijkheden

De nieuwe hoofdstad van Indonesië: 1.200 kilometer van Jakarta

Spread the love

In de bossen van Kalimantan werkt Indonesië aan een nieuwe hoofdstad. Die moet het overvolle, dichtgeslibde en zwaar vervuilde Jakarta ontlasten. Maar bewoners en natuurbeschermers houden hun hart vast voor de sociale en ecologische gevolgen van dit megaproject.

Wie nog twijfelt of Indonesië echt zijn hoofdstad 1.200 kilometer gaat verplaatsen, naar de middle of nowhere in Oost-Kalimantan, moet maar een terreinwagen huren in havenstad Balikpapan. Rij twee uur noordwaarts, over de nieuwe tolweg langs palmolieplantages; linksaf door een natuurgebied met stomende jungle en af en toe een langstaartmakaak in de berm; tot het slaperige dorpje Sepaku waar – tot verrassing van de bewoners – het centrum van een geplande wereldstad blijkt te liggen.

Lees meer….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *