Hogesnelheidstrein China naar Indonesië

Investeringsmogelijkheden

Hogesnelheidstrein China naar Indonesië

Highspeed Train Jakarta Bandung
Spread the love

350 km per uur

eyesonindonesia

Amsterdam, 1 september 2022 — Een zending Chinese hogesnelheidstreinen vertrok eerder dit jaar en op 23 augustus naar Indonesië vanuit Qingdao, volgens de Chinese staatsmedia. 

Jakarta Bandung Train Driver

De treinen werden vervaardigd door CRRC Qingdao Sifan, een grote treinfabrikant onder staatsbedrijf CRRC. De zending maakt deel uit van een bestelling van elf reizigerstreinen (EMU’s) en een inspectietrein.

In Indonesië is de typenaam van de treinen Yawan. Het is gebaseerd op de Fuxing CR400AF-serie, met een topsnelheid van 350 kilometer per uur. Elke trein bestaat uit acht wagons en vervoert 601 passagiers. De treinen zijn uitgerust met speciaal voor Indonesië ontwikkelde apparatuur, waaronder een aardbevingsmonitoring- en vroegtijdig waarschuwingssysteem, een regeneratief remsysteem, een veilig startsysteem voor steile hellingen en extra bescherming tegen corrosie.


De treinen zullen rijden op de Jakarta-Bandung High-speed Railway, een BRI-project. De 142 kilometer lange spoorlijn verbindt de Indonesische hoofdstad Jakarta met de stad Bandung, de hoofdstad van de provincie West-Java. 

De bouw zal in juni 2023 voltooid zijn en de reistijd bedraagt 44 minuten.

Hoofdaannemer is de China Railway Engineering Corporation (CREC). De bouwkosten bedragen $ 8 miljard, twee miljard meer dan oorspronkelijk gepland. De grootste geldschieter is de China Development Bank (CBD), die 75% van het project financiert. 

De exploitant van de lijn is PT Kereta Cepat Indonesia-China (KCIC), een consortium van Indonesische en Chinese bedrijven die gezamenlijk eigendom zijn.

eyesonindonesia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *