Singapore Leidend Voorbeeld

Investeringsmogelijkheden

Singapore Leidend Voorbeeld

Spread the love

Wereldklasse vanuit achterstand

eyesonindonesia

Amsterdam, 26 maart 2023– Singapore is zonder meer een van de meest innovatieve steden en regio’s ter wereld. Een ecosysteem met publieke- en private ondernemingen, organisaties en instituten die experimenteren de meest dringende problemen ter wereld op te lossen. Een broeinest van multinationale bedrijven tot start-ups die Singapore kiezen op hun mogelijkheden te toetsen, te creëren en te testen. 

En niet alleen voor de markten in Azië, maar ver daar buiten.   

Als toegangspoort tot Azië en een dynamisch zakencentrum, is Singapore al lang een toonaangevende bestemming voor zakelijke bijeenkomsten, incentivereizen, handelsconferenties en tentoonstellingen.
Vandaag de dag zorgt een baanbrekende benadering van technologie en een nieuwe kijk op de ervaring van evenementen ervoor dat deze krachtpatser op het gebied van MICE en innovatie een grote aantrekkingskracht heeft op afgevaardigden van over de hele wereld.

Op een levendige novemberavond was het Singapore FinTech Festival (SFF 2022) in volle gang in Club Street, een van de hotspots van het nachtleven in Singapore.
Met livemuziek die de nachtelijke lucht vulde, voelde het netwerkevenement van SFF meer aan als een muziekfestival, met organisatoren die 11 bars in de drukke straat hadden ingenomen.
In plaats van een conventionele bijeenkomst op één locatie, konden meer dan 1.000 afgevaardigden zich mengen, netwerken en duurzame relaties opbouwen terwijl ze de levendige lokale barscenemeemaakten.
Singapore’s belangrijkste jaarlijkse fintech-bedrijfsevenement SFF 2022 trok een recordopkomst van meer dan 62.000 aanwezigen uit meer dan 115 landen – ondernemers, innovators, regerings- en industrieleiders uit de financiële, technologie- en duurzaamheidssector. De vakbeurs bood onderdak aan meer dan 570 exposanten, waaronder 25 internationale paviljoens.
Het transformeren van de deelnemerservaring door middel van innovatie was de sleutel tot het succes van beide elementen.

Broeinest en marktplaats van innovatieve ideeën

Innovatieve benaderingen van zowel netwerken als technologie hielpen het festival resultaten op te leveren. Tijdens de zevende editie van SFF werden meer dan 60 brancheaankondigingen gedaan, waaronder internationale publiek-private samenwerkingen, productlanceringen en publicaties van gezamenlijk onderzoek.

Voormalig durfkapitalist Max Song is de oprichter van Carbonbase, een Web3-bedrijf dat bedrijven en particulieren helpt hun CO2-uitstoot te meten en te beheren. Song koos ervoor om Carbonbase te laten zien op SFF 2022. “Ik heb het Singapore FinTech Festival zelfs meerdere keren bijgewoond”, zegt Song. 

Voorheen, in mijn investeerdershoed, had ik een heel goede tijd, het ontmoeten van potentiële projecten, het bekijken van deals en het kijken naar andere ondernemers en investeerders. Ik heb altijd een heel positieve ervaring gehad.”

Tijdens het evenement in 2022 ontmoette Song ongeveer 50 nieuwe mensen en onderzoekt hij al verschillende samenwerkingen. Een element dat hij zowel innovatief als relevant voor zijn bedrijf vond, was de fase van het milieu-, sociale en governance-ecosysteem (ESG).

We hebben daar een paar van de presenterende bedrijven neergezet”, zegt hij. “Ik vond het heel fijn dat ze een toegewijde ESG-gerelateerde aanwezigheid hadden, naast de meer algemene fintech-programmering.”

Voor Song en andere ondernemers maken het dynamische startup-ecosysteem en de innovatiecultuur van Singapore het niet alleen tot een vitale marktplaats van ideeën, maar ook tot een essentiële bestemming om zaken te doen. Innovatie stimuleert niet alleen economische groei en trekt talent aan, het maakt Singapore ook tot een wereldwijde hub voor Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions (MICE) en bijeenkomsten van opinieleiders.
“Ik ben continu onder de indruk van de infrastructuur van projecten in Singapore, en dat blijkt ook uit de manier waarop ze evenementen organiseren.” – Max Song, oprichter van Carbonbase

De innovatie en diversiteit van Singapore vormen zowel zaken als evenementen
Singapore is ontstaan als een handelspost waar verschillende culturen en industrieën elkaar kruisen en, merkt Song op, het behoudt die marktpositie. “Singapore is een neutrale ontmoetingsplaats tussen verschillende ecosystemen: de Zuid-Aziatische regio, Chinees diasporatalent en Zuidoost-Aziatische markten”, zegt Song. “Ik denk dat dat het belangrijkste onderdeel is dat het zo dynamisch maakt.”

Die dynamische en innovatieve zakelijke omgeving helpt organisatoren om hun evenementen in Singapore een voorsprong te geven door slimme technologie te gebruiken. Op het Singapore FinTech Festival konden deelnemers, naast contactloos inchecken, een speciale app-service en netwerksoftware, blockchain-technologie gebruiken om hun eigen gepersonaliseerde token te slaan als bewijs van aanwezigheid.

Het festival was ook gastheer van een deel van Project Orchid, het initiatief van de Singaporese overheid dat een reeks oplossingen voor digitale valuta onderzoekt, waaronder doelgericht geld. “De proef met doelgebonden geld was een opmerkelijke innovatie”, zegt Pat Patel, uitvoerend directeur van festivalorganisator Elevandi.

“Proefdeelnemers konden RedeemSG-vouchers gebruiken bij deelnemende eet- en drinkgelegenheden, en verkopers konden direct de onderliggende digitale Singaporese dollars ontvangen voor de ingewisselde vouchers. Innovatie stond centraal op het festival; het was ongelooflijk om met de publieke en private sector samen te werken om een baanbrekende prestatie te leveren die de wijzerplaat beweegt.

Dit soort technologische innovatie maakt Singapore tot een magneet voor bijeenkomsten van industrieën zoals agri-food tech. Singapore was de eerste regering die een kweekvleesproduct goedkeurde.
De stadstaat was in oktober vorig jaar gastheer van de tweede editie van de Singapore International Agri-Food Week, die tot doel heeft duurzame voedselproductie in Azië te katalyseren.

Meer dan 6.000 aanwezigen uit 66 landen, waaronder innovators, industrie- en regeringsleiders, kwamen bijeen op evenementen zoals de Asia-Pacific Agri-Food Innovation Summit, de Roundtable on Novel Food Regulations en de inaugurele Agri-Food Tech Expo Asia, waar de nieuwste innovaties werden getoond en oplossingen in de levensmiddelentechnologie.
In 2023 organiseert Singapore MICE-bijeenkomsten van snelgroeiende industrieën, van duurzaamheid tot lifestyle.
Lifestyle-evenementen zijn onder andere: Bar Convent Singapore – een bartenderconventie; Vinexpo Asia – een vakbeurs voor wijn en gedistilleerd en SILMO Singapore – een brillen- en lifestylebeurs. Daarnaast zullen opinieleiders op het gebied van duurzaamheid samenkomen op het Greentech Festival en Ecosperity.

Ervaring verbeteren door middel van digitale technologie

Singapore’s rijkdom aan eersteklas locaties, hightech faciliteiten en boeiende vrijetijdservaringen – van Gardens by the Bay, een van Azië’s belangrijkste tuinbouwbestemmingen, tot de beroemde bar- en restaurantscènes – hebben het al lang tot een mekka gemaakt voor afgevaardigden evenals evenementen organisatoren.

Bij Marina Bay Sands, de kenmerkende driedubbele wolkenkrabber die boven Marina Bay uittorent, leidt Wee Min Ong, vice-president verkoop en MICE, een team van 400 mensen die elk jaar duizenden evenementen beheren.
Ook bij dit iconische complex is innovatie essentieel. Marina Bay Sands’ creatieve gebruik van mixed reality helpt presentaties naar een hoger niveau te tillen en deelnemers betrokken te houden. In plaats van een verwachte en steriele PowerPoint-diavoorstelling, kunnen sprekers 3D-bollen uit het niets wenken, ernaar gebaren en er omheen lopen, waardoor er magie ontstaat.
Een andere indrukwekkende innovatie is de hologramtechnologie van het Sands Expo and Convention Centre. Ong herinnert zich levendig het moment waarop een spreker werd aangekondigd als live vanuit Londen en vervolgens in hologramvorm het podium op straalde als een sciencefictionpersonage dat wordt geteleporteerd. Het publiek hief onmiddellijk hun telefoon op en begon te filmen, foto’s te maken en inhoud te delen.

Hybride tools die tijdens de pandemie zijn ontwikkeld, zoals de virtuele vergaderopstelling en live-uitzendstudio van Sands Expo en Convention Centre, helpen organisatoren ook om evenementen naar een groter publiek te brengen. De ITB Asia, een van de grootste reisbeurzen in de regio, gebruikte hologrammen, mixed reality en hybride technologie om het publiek te betrekken en de verbeelding van de deelnemers te prikkelen tijdens hun virtuele show in 2020.
Hybride betekent ook dat organisatoren, in plaats van al hun engagementen in een enkele periode van drie of vijf dagen te comprimeren, technologie kunnen gebruiken voor micro-engages gedurende het hele jaar.

“We zijn de thuisbasis van Ecosperity, een van de belangrijkste duurzaamheidsconferenties in de regio”, zegt Ong. “Ze gebruiken virtuele elementen om hun gemeenschappen te betrekken bij onderwerpen als windtechnologie of investeringen in zonne-energie, zowel in de maanden voorafgaand aan de show als in de maanden na de show.

De kern van elke MICE-bijeenkomst is één essentiële constante, de ervaring van de deelnemers, en voor 2023 staat de menselijke verbinding centraal tijdens die reis.
Singapore’s innovatieve benadering van technologie blijft dat meest essentiële element van elke persoonlijke bijeenkomst verbeteren: conversatie en verbindingen. 

“Singapore is een partner die dapper genoeg is om de grenzen van de verbeelding te verleggen en technologische innovatie te benutten”, zegt Ong. “Maar het doel is simpel: onze klanten helpen in hun gesprekken, nu en in de toekomst.”

eyesonindonesia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *