Het tij van verandering: Nanoflow’s QUANT en de zeewaterrevolutie

Investeringsmogelijkheden

Het tij van verandering: Nanoflow’s QUANT en de zeewaterrevolutie

The Tide of Change: Nanoflow’s QUANT and the Seawater Revolution
Spread the love

eyesonindonesia

In een wereld die dorst naar duurzame mobiliteit, heeft het Duitse bedrijf Nanoflowcell een steen geworpen in het water van de innovatie, waardoor er rimpelingen ontstaan die het transportlandschap beloven te veranderen. Hun baanbrekende 48V elektrische auto, de QUANT, is niet zomaar een elektrisch voertuig (EV); het is een voorbode van een toekomst waarin de oceanen zelf onze reizen van brandstof voorzien. Dit is hoe dit baanbrekende concept ons naar een groenere horizon leidt.

De rijkdom van de oceaan benutten

Stel je een auto voor die uit de zee drinkt en schone energie uitademt. De QUANT doet precies dat en gebruikt zeewater als energiebron. Dit is geen science fiction, maar de praktische toepassing van geavanceerde technologie. Het nanoFlowcell®-systeem zet de chemische energie van bi-ION® – een niet-giftige, niet-ontvlambare elektrolytoplossing uit zeewater – om in elektriciteit. Dit proces is niet alleen veilig en milieuvriendelijk, maar ook verbazingwekkend zuinig, met brandstofkosten van slechts 10 eurocent per liter¹.

Prestatie ontmoet duurzaamheid

De QUANT 48VOLT presteert uitstekend. Het is ’s werelds eerste sportwagen met een laagspanningsaandrijving, met maar liefst 760 pk en 2.000 Newtonmeter koppel per wiel. Hiermee accelereert hij van 0 naar 100 km/u in slechts 2,4 seconden¹. Maar het gaat niet alleen om snelheid; het gaat om het scheppen van een precedent voor EV’s die niet inleveren op prestaties en tegelijkertijd vriendelijk zijn voor de planeet.

Een nieuwe golf van mobiliteit

De technologie van de QUANT betekent een ommekeer in de manier waarop we over mobiliteit denken. Met een actieradius tot 2.000 km en het gemak van tanken met bi-ION® in plaats van het gebruikelijke stoppen en opladen, wordt een van de belangrijkste pijnpunten van de huidige EV’s aangepakt: range anxiety². Deze innovatie zou kunnen leiden tot een toekomst waarin tankstations vervangen worden door bi-ION®-tankstations, waardoor langeafstandsreizen met EV’s even comfortabel worden als met traditionele auto’s.

Het economische domino-effect

De implicaties van de Nanoflowcell-technologie reiken verder dan de voordelen voor het milieu. Het zou een nieuwe economie kunnen katalyseren rond brandstof uit zeewater. Dit zou niet alleen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen, maar ook nieuwe industrieën en werkgelegenheid creëren rond de winning, verwerking en distributie van bi-ION®.

Vooruitkijken: Een visie van schone zeeën en heldere luchten

Als we naar de toekomst kijken, zien we een wereld waarin auto’s zoals de QUANT de norm zijn, niet de uitzondering. Een wereld waarin onze oceanen – groot, krachtig en levensonderhoudend – de bron van onze mobiliteit worden. Het potentieel voor deze technologie om zich uit te breiden naar andere gebieden van transport, zoals zeevaart en luchtvaart, is immens. De QUANT is meer dan een auto; het is een bewijs van menselijk vernuft en een baken van hoop voor een duurzame toekomst.

Kortom, de QUANT ontwikkeld door Nanoflowcell is niet zomaar een voertuig; het is een visie. Een visie op een wereld waar mobiliteit in harmonie is met de natuur, waar innovatie ons vooruit stuwt en waar de brandstof van de toekomst uit de zee komt. Het is een gedurfd nieuw hoofdstuk in het verhaal van transport, en het wordt geschreven door de getijden van verandering.

Bronnen:

(1) nanoFlowcell – QUANT 48VOLT. https://www.nanoflowcell.com/research-development/application-research/mobility/quant-48volt.
(2) nanoFlowcell – QUANTiNO twentyfive. https://www.nanoflowcell.com/research-development/application-research/mobility/quantino-twentyfive.
(3) Nieuwe 48-Volt Quant supercar kan 600 mijl afleggen op een tank ‘zout … – BGR. https://bgr.com/tech/new-48-volt-quant-supercar-can-go-600-miles-on-a-tank-of-salt-water/.
(4) Quant’s 8-Volt EV supercar gaat 600 mijl op een tank zout. https://www.greenprophet.com/2022/11/quant-nanoflowcell-salt-water-car/.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *